cilt-bakim-kremi-suren-kadin

Bir Cilt Ürününden Nasıl ve Ne Zaman Sonuç Alabiliriz?

Aynaya bakınca ışıl ışıl ve dinamik bir cilt görmek için çabalıyoruz. Çünkü iç güzelliğimizin yüzümüze de vurmasını istiyoruz. Kendimize yatırım yaptığımız noktalardan biri de cildimiz olduğu için bu yatırımın somut karşılığını aynada görmek, belki arada aldığımız iltifatlarla bu hali pekiştirmek istiyoruz. Kendimizi sevmek suç değil, daha iyisini istemekse harika!

Cildimize yatırım yaparken dikkat etmemiz gereken noktalar nitelikli bir bakım yapmak ve bu bakımı doğru içerikli ürünlerle desteklemek. Ürün seçiminde veya uygulama noktasında bazen yanlış tercihler yaptığımız da olabiliyor. Hemen zararın neresinden dönersek kârdır diyerek kolları sıvayıp yeni ürünlerin arayışına giriyoruz. Bazen hata yapmaya da gerek kalmıyor; doğru içeriği bulamadığımızı, cildimizi gözlemlerken hiçbir farklılık göremediğimizde fark ediyoruz. Doğru ya da yanlış, bir ürünün cildimizdeki etkisini anlayıp ürünle ilgili doğru bir karar vermek için ne kadar zamana ihtiyacımızın olduğuyla ilgili kafamız bazen karışıyor. Bu karmaşıklığa bir son vermek için sorularla başlayalım.

Cildimi yeterince tanıyor muyum?

Cildi tanımaktan bahsedince konu yağlı, karma, kuru cilt tipleri arasında kısır bir döngüye giriyor ve cilt tanımı, sadece bu ayrımı bilmekle ilgiliymiş gibi geliyor. Evet, cilt tipimizi bilmek önemli fakat temelde cilt yapısını anlamaya ihtiyacımız var. Cildin yapı taşının kolajen olduğunu, bu yüzden de içerisinde kolajen bulunduran ürünlerin cildimizi doğal olarak iyileştirmeye hizmet edeceğini bilmemiz gerekiyor.

Bir diğer konu ise cildimizin farklı bölgelerinde farklı yapısal özellikler gösterdiğinin bilincinde olmak. Örneğin yüzümüzün yapısı yağ açısından daha zenginken boyun ve dekolte bölgelerimiz yağ dokusu fakir bölgeler olduğu için farklı bir bakıma ihtiyaç duyar. Bu yüzden cildimizi tanıyarak, yapısını öğrenerek ihtiyaç duyduğumuz ürünü seçebilir ve doğru sonuçları almak için ilk adımı atabiliriz.
Boyun ve dekolte bölgeleri gibi özel bir bölgeden bahsetmişken L’rosh Overnight Glow Mask’ten bahsetmeden geçemeyiz. İçeriğinde bulunan ve Acacia Senay Gum olarak bilinen bitkisel kolajen sayesinde cildin esnekliğini artırıyor ve cilt için en önemli hedeflerimizden biri olan yaşlanmanın önüne geçiyor. Vegan bir içerik olduğu için hayvanyal gıdalardan elde edilen kolajenlere göre cildimizin alerjik reaksiyon göstereceği içeriklerden arındılıyor. Bu sayede her cilt tipine uyum sağlıyor ve daha güvenli bir seçenek oluyor bizim için. Her kolajen içeriğinde olduğu gibi etkisini görebilmek içinse 6 ila 12 hafta arasında düzenli kullanım önemli. 

Önyargılardan kurtulmanın zamanı geldi

Cildimiz için doğru seçimi yapmak, cildimizi tanımaktan ve cilt ürünlerinin içeriklerine hakim olmaktan geçiyor. Doğru seçime bizi ulaştıracak olansa doğru bilgi. Örneğin asit deyince insanı bir telaş kaplıyor. Hyaluronik asidin pek çok cilt ürününde kullanılmasıyla beraber bu algı kırılmaya başlansa da konuya hakim olmayanlar için hâlâ korkutucu bir içerik olabilir bu asit. “Yüzüme asit sürmek mi? Yok daha neler!” diyenlerimizin sayısı o kadar da az değil, inanın. Fakat hyaluronik asidin aslında insan vücudunda doğal olarak bulunduğunu, hatta gözümüzdeki sıvıda bolca olduğunu söylesek sanırım ne kadar doğal bir asitten bahsettiğimiz anlaşılır. Vücutta bulunan hyaluronik asit, dokuların bağlanmasını sağlayan bir göreve sahiptir. Durum böyle olunca ve parçaları birleştirince cildimizin yapısını korumak için ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Bu noktada kolajen ve hyaluronik asit, cildin yapısını korurken tam bir ekip gibi çalışır, birbirinin arkasını kollayan, aynada ışıl ışıl bir ciltle bizi buluşturan bu ikilinin harika organizasyonunun sonucudur. 

Cilt ürünlerinin çoğunda hyaluronik asidi ve kolajeni çokça görmeye başladığımızı söylemiştik. Fakat bu ikiliyi bir arada görmek biraz mucizevi bir beklenti. Neyse ki gerçek olamayacak kadar değil. Çünkü L’rosh Overnight Glow Mask’in içeriğinde bu ikiliyi bir araya getirdik ve cildimiz için her daim bir ekip olarak çalışan hyaluronik asit ve kolajeni gençliğimizin koruyucuları ilan ettik. Böylece cildimizdeki etkisi de daha kısa sürede ve daha belirgin oluyor. 

Cilt bakımım için seçtiğim üründen ne bekliyorum?

Cildimizi ne olursa olsun çok seviyoruz. O bizim kıymetlimiz. Bize ait olan diğer her şey gibi. Yine de bazen cildimize sağlıklı görüntüsünü kaybettirecek bazı sorunlarla karşılaşırız. Cilt lekeleri, ince çizgiler, kararmalar, kuruluk ya da matlık. Mevzu cilt lekeleri, ince çizgiler, kararmalar veya renk eşitsizliği gibi problemlerse cildin alt katmanlarına kadar inen bir ürüne ihtiyacımız olabilir. Bu durumda bu tür problemlere yönelik seçtiğimiz ürünlerden sonuç almak 3 ay ila 6 ay arasında zamana ihtiyaç duyar. 

Cildin üst katmanlarında daha rahat çözebileceğimiz problemler de vardır; kuruluk, yağlanma veya matlık gibi. Bu tür problemler için seçtiğimiz bir cilt ürünü için 6 hafta ila 12 hafta arası bir zaman aralığı vermek, aldığımız sonuçla ilgili doğru bir kanıya varmamız için yeterli olacaktır. Yine de bazı bölgelerin zorluğunu ve çok daha özel ilgiye ihtiyaç duyduğu gerçeğini unutmamamız gerekiyor. Aynı zamanda sonucun somut bir etkisini görebilmek için cilt bakım ürünümüzün içeriğinde bir ekip gibi çalışan hyaluronik asit ve kolajen ikilisinin varlığından emin olmak pek tabii ki süreci hızlandıracaktır. 

Biraz sabırsızsak ve gözle görülür etkiyi daha kısa sürede görmek istiyorsak özellikle boyun ve dekolte bölgemiz içi geliştirilen L’rosh Overnight Glow Mask bizim için en doğru tercih olacak. 

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.