Boyun ve Dekolte Bölgesi Cilt Bakımı

Boyun ve Dekolte Bölgesi Cilt Bakımı

Neden Boynumuz ve Dekolte Bölgemiz İçin Cilt Bakımı Uygulamalıyız?

Yıllar sonraki halimizi hayal ettiğimizde hâlâ ışıl ışıl parlayan, ferahlık hissi veren cildimizle  hoş bir versiyonumuzu gözümüzün önüne getiririz. Çünkü bunun için cildimize yatırım yapıyor, cilt bakımımızı aksatmıyoruzdur. Peki hayalini kurduğumuz o görüntüde biraz aşağı insek… Boynumuza ve göğüs dekoltemize baktığımızda görüntü aynı mı olacaktır? Boyun ve dekolte bölgesi için de cilt bakımına dikkat edenlerin cevabı tabii ki aşikar: Hâlâ genç, hâlâ dinamik ve süper bakımlı bir cilt! Şimdi gelin birlikte boyun ve dekolte bölgemize biraz yakından bakalım ve hep genç ve hep dinamik bir cilt için boyun ve dekolte bölgemizin ihtiyaç duyduğu cilt bakımını anlamaya çalışalım.


Boynumuz da cilt temizliğine ihtiyaç duyar

boyun-ve-dekolte-kremi-suren-kadin

Yoğun bir günün sonunda, unutulmaz bir eğlenceden sonra ya da sakinliğiyle bizi dinlendiren bir günün bitiminde yapılacak şey değişmez: Derinlemesine bir cilt temizliğine ihtiyacımız vardır. Hepimizin kendisine göre yöntemleri olsa da emin olmak istediğimiz şey cildimizi olması gerektiği gibi günün kirlerinden arındırmaktır. Aldığımız ürünler cilt tipimize uygun olsun diye özenle seçim yapar ve uygulama yaparken heyecan duyarız. Peki cilt temizliği sırasında boynumuza ve dekolte bölgemize ne kadar özen gösteriyoruz?


Gün içerisinde makyaj yapsak da yapmasak da havayla temasıyla bile kirlenen cildimiz gibi boynumuz da serbest radikallerden, hava kirliliğinden veya UV ışınlarından nasibini alır ve yaşlanma hızını artırır. Akşam cilt rutinimizi gerçekleştirirken akıp gitmesini istediğimiz kirler, suyun da yardımıyla boynumuza doğru yol alır. Durulama ve kurulama işlemi yapsak da özellikle boyun ve dekolte bölgesinin cilt temizliği gerçekleşmemiş olur. Bu yüzden sabah ve akşam cilt bakımı rutinlerinde boynumuzun ve dekolte bölgemizin de cildimiz kadar kirlendiğinin bilincinde olarak bu bölgelerin de temizliğini özenle yapmalıyız. Yüz derimizden farklı olarak ince ve hassas olan boyun ve dekolte bölgesi için ince taneli peelingler seçebiliriz. 


Cildimizi nemlendirdik, şimdi sıra boynumuzda ve göğüs dekoltemizde.

Yüzümüz için geliştirilen bakım ürünlerinin üzerinde “Boynunuza da uygulayınız.” yazar. Bu yazıyı hepimiz görmüşüzdür ama buna dikkat ederek cilt bakımına dahil eden kişi sayısı hayli azdır. Fakat unutulmaması gereken temel kural değişmez: Nemlendirilmeyen bir cilt esnekliğini kaybeder!

Cildimizi nemlendirirken daha az yağ oranına sahip olduğu için yaşlanma hızının en yüksek olduğu bölgelerden olan boynumuz ve göğüs dekoltemiz için de bir planımız olmalı. Aksi halde esnekliğini kaybeden boyun ve dekolte bölgemiz zamana meydan okumak için destek bulamaz; sarkar ve canlılığını yitirir. L’rosh Overnight Glow içeriğinde kayısı çekirdeği yağından elde edilen linoleik asit ve hyaluronik asit ile boynumuzun ve dekolte bölgemizin kaybettiği nemi geri kazandırır. Bu sayede dolgunluğunu ve esnekliğini koruyan boyun ve dekolte bölgemiz her zaman genç ve her zaman ışıl ışıl kalır.

Uyku kırışıklıklarımızı görmezden gelemeyiz.

Sabah uyandığımızda uykumuzun kalitesine göre belli oranda yüzümüzde ya da göz altlarımızda şişliğimiz olabilir. Aynı şekilde uyku sırasında en çok hareket eden boyun bölgemiz, yastığımızın yapısına göre belli pozisyonlarda uzun süreler kalır. Yüz bölgesinde olduğu gibi ince ve hassas bir yapıya sahip olan boyun ve dekolte bölgesinde de kırışıklıkların oluşmasına sebep olur. Günde ortalama sekiz saat uyuyan her birey için yastık kırışıklığı görmezden gelinemeyecek oranda önemlidir. 

Günlük cilt bakımı rutinimizde kullandığınız nemlendiriciler bu kırışıklıkların gün içinde toparlanmasını sağlasa da boyun ve dekolte bölgemiz belli periyotlarda daha yoğun bir bakıma ihtiyaç duyar. Bu sebeple boyun ve dekolte bölgemiz için yoğun nemlendirme sağlayabilecek ve cilt tipimize uygun içerikli bir nem maskesi kurtarıcımız olacaktır. 

L’rosh Overnight Glow, cilt dokusunun gevşemesine karşı etkili olan Kigelia Africana Fruit ve pullulan içerir. Doğadan aldığı sihirle cildimiz için de yaşlanmaya karşı mucizevi bir etki oluşturur. 

Boyun ve dekolte bölgemizin özel ilgiye ihtiyacı var.

Yüzümüz için kullandığımız cilt bakımı ürünlerinin üzerinde yazan “Boynunuza da uygulayınız” ibarelerini görsek de pek çoğumuzun emin olamadığı bir konu var: Boynumun ve dekoltemin cilt yapısına uygun bir içerik mi kullanıyorum? Yüz bölgesinde farklı alanların farklı ürünlere ihtiyaç duyduğunu hemen hemen hepimiz deneyimlemişizdir. Uzmanlar da göz altı için farklı, T bölgesi için farklı bölgelere farklı ürünler kullanmamızı tavsiye ederler. Çünkü bu bölgelerin dokusunda, yapısında, inceliğinde ve yağlılık oranında farklılık vardır. Cildine ihtiyaç duyduğunu vermeye özen gösteren herkes gibi bu tavsiyelere uyarız ve cildimizdeki bu farklı bölgelerin ihtiyacına uygun içeriklerle hazırlanan ürünleri tercih ederiz. Peki boyun ve dekolte bölgemiz için bu özeni gösteriyor muyuz?

Boyun ve dekolte bölgesindeki cilt yapısı, yüzümüzün cilt yapısından farklıdır. Daha az yağlı, daha ince ve bu sebeple hayli hassastır. Günün sonunda kullandığımız ürünlerin, hedef bölgeye özel bir içeriğe sahip olduğundan emin olmamız gerekir. Boyun ve dekolte bölgemizi hedef alan bir ürün tercihi, gelecekte olmak istediğimiz o hâlâ genç ve dinamik versiyonumuz için en iyi yatırım olacaktır. 


Tam da bu noktada boyun ve dekolte bölgesinin yapısına ve ihtiyacına göre geliştirilmiş L’rosh Overnight Glow, kafanızda hiçbir soru işaretine yer bırakmayacak temiz içeriğiyle cildin hak ettiği nemi kazandırırken cildinizin en güçlü destekçisi oluyor. Vegan hammaddelerden elde edilen,böylece cildin alerjik reaksiyon göstereceği içeriklerden arındırılmış ürünümüz cildimiz için akıllıca bir seçim olacak. Hyaluronik asit ve vegan kolajen içeriğini aynı anda barındıran L’rosh Overnight Glow, cildinde harika sonuçları en kısa sürede görmek isteyenler için!

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.